Psoriazisul este o boala cronica a pielii care afecteaza aproximativ 7 milioane de americani. Aceasta boala nu este contagioasa, deci nu poate fi luata prin contact direct cu o persoana afectata si nici nu poate fi data mai departe daca suferiti de psoriazis. Totusi este o afectiune cronica, ceea ce inseamna ca poate disparea pentru o scurta perioada de timp ca mai apoi sa apara din nou. Unele persoane sufera intreaga lor viata de diferite forme de psoriazis, de la cele mai usoare la cele mai grave.
Psoriazisul de obicei implica aparitia unor pete rosii, insotite de inflamrea si descuamarea pielii in diverse zone ale corpului, ca genunchii, coatele, scalpul s.a. exista totusi mai multe tipuri de psoriazis si medicii spun ca nu este anormal ca aceasta boala sa afecteaze si alte zone ca cele genitale, talpile, gleznele sau chiar intregul corp.
Alte forme de manifestare ale psoriaizsului constau in aparitia unor zone de piele uscata si crapata care poate chiar sa sangereze, sau aparitia unor basici asemanatoare bataturilor pline cu lichid asemanator infectiei.
Informatiile medicilor in ceea ce priveste vindecarea psoriazisului sunt inexistente, deoarece nu s-a descoperit inca un leac, insa s-au pus la punct cateva tratamente pentru ameliorarea simptomelor. Majoritatea tratamentelor includ cremele topice si unguentele, tratamentele cu raze UV si medicamentele administrate prin intermediul unei perfuzii sau prin injectii. Toate aceste tratamente au ca scop incercarea de a incetini sistemul imunitar al corpului, si adesea pot implica si utilizarea unor anumite tipuri de steroizi.
Informatiile medicilor specialisti spun ca psoriazisul este dat de un dezechilibru sau o asa-zisa exagerare a sistemului nostru imunitar. Atunci cand corpul nostru este afectat de o infectie mai serioasa sau cand este supus unui stres foarte mare, reactioneaza prin accelerarea ritmului de dezvoltare a celulelor dermale. Aceste celule ajung sa se regenereze o data la cateva zile, in loc de a se regenera o data la 30 de zile, cum este normal, si se acumuleaza la suprafata pielii, formand acele acumulari de culoare rosie, iritate, inflamate si care se descuameaza, dand acele senzatii de mancarime insuportabile caracteristice psoriazisului.
In felul acesta este descris psoriazisul de catre medici si de catre cei care sufera de aceasta boala. Nu are leac, nu se stiu cauzele exacte ale aparitiei, este insuportabil pentru unii din cauza simptomelor si nu poate fi tratat decat superficial, deoarece se manifesta diferit la fiecare dintre indivizii afectati.