Exista tratamente naturale pentru psoriazis?

Oameni sunt satui de efectele secundare toxice ale medicamentelor pentru psoriazis care oricum nu aduc rezultatele care se doresc in tratarea acestei boli. Asa se naste astfel aceasta intrebare: exista oare tratamente naturale pentru psoriazis?
Raspunsul este DA. Folosirea medicinii alternative in tratarea psoriazisului este in crestere. In continuare astfel vor fi prezenatte cateva remedii naturale pentru psoriazis.
Dar mai intai sa aflam ce este psoriazisul si cum se manifesta. Psoriazisul este o boala de piele foarte neconfortabila si care uneori poate distruge complet pe cel suferind. Semnele distinctive ale acesti boli sunt aparitia de pete rosii, inflamate, acoperite uneori de piele crapata alba, care acopera diverse zone ale corpului cum ar fi coatele, genunchii, scalpul, zonele genitale, fata, mainile, degetele, unghiile s.a. tratamentul pentru psoriazis difera in fucntie de tipul si gravitatea acestei boli. Ca factori de diferentiere se mai pot enumera si sexul si varsta pacientului, factori ai modului de viata, raspunsul avut la tratamentele anterioare sa.
Cel mai des folosit medicament pentru psoriazis este administrat sub forma de pilula sau injectie, purtand denumirea de tratament sistemic. Uneori aceste doua metode se pot folosi concomitent, dar pacientul trebuie sa accepte diversele greseli facute, si diversele erori aparute pana la aflarea dozei potrivite pentru tipul de psoriazis de care pacientul sufera. Cu toate astea, pacientul trebuie sa sufere in timpul acestui tratament mai ales daca are probleme cu acomodarea cu efectele secundare ale medicamentelor.
Tratamentele naturale pentru psoriazis, inclusiv remediile homeopate si cele pe baza de ierburi, sunt extrem de sigure si surprinzator de eficace. O intrebare care este des pusa de pacienti este de ce oare doctorii nu recomanda aceste metode inaintea celor traditionale cu pilule si injectii, sau macar in combinatie cu acestea.
Cel mai bun tratament pentru psoriazis include un tonic pe baza de ierburi si o crema topica de vindecare pentru o vindecare suplimentara a zonelor afectate si pentru diminuarea senzatiilor de mancarime. Tonicul ar trebui sa aiba urmatoarele ingredinete: Natrium muriaticum – o sare biochimica ce ajuta corpul sa-si pastreze echilibrul apei si care este o componenta esentiala a tuturor celulelor vii; aceasta sare ajuta in pastrarea hidratarii pielii., Kalium muriaticum – actioneaza ca un tonic general pentru piele, si ajuta la curatarea sangelui si a sistemului limfactic, sulfat de kalium – o sare biochimica care sustine oxigenarea intregului corp si procesul natural de regenerare a pielii si incheieturilor, Galium aperine- tonic ce ajuta la detoxifierea corpului, la curatarea sistemului limfactic si la purificarea sangelui, Trifolium pratense – extract de plante cu efect purificator pentru piele.
Acestea sunt cateva metode de tratare a psoriazisului, dar depinde doar de dvs pe care o alegeti, doar dupa ce veti consulta un specialist.