Managementul psoriazisului

Managementul posriazisului este o ocupatie care tine toata viata. Psoriazisul este o boala cronica, asa ca primul lucru care trebuie invatat despre psoriazis atunci cand vorbim despre managerierea sa este cum sa ne obisnuim sa traim cu aceasta boala.
Atunci cand oamenii aud pentru prima oaa de psoriazis sunt cuprinsi de teama deoarece aceasta afectiune este momentan incurabila.
Cea mai rea parte a psoriazisului este modalitatea sa explicita de manifestare externa. Din aceasta cauza, foarte multi suferinzi de psoriazis ajung sa se inchida in ei, sa inceteze socializarea cu alte persoane, sa-si piarda increderea in sine din cauza aspectului lor exterior. Este nevoie ca mult timp sa treaca pentru ca o persoana sa se poata obisnui cu psoriazisul, sa invete sa traiasca si sa tina in frau aceasta boala.
In continuare va vor fi prezentate cateva ponturi care sa va ajute in managerierea psoriazisului.
Invatati cat mai mult posibil despre psoriazis - studiile indica faptul ca nivelul vietii unei persoane afectate de psoriazis, calitatea vietii acesteia sunt direct legate de nivelul de cunostinte pe care aceasta il are despre psoriazis.
Invatati sa explicati si altor persoane despre manifestarea bolii dvs. Spuneti-le celorlalti ca psoriazisul nu este contagios si ca este o boala genetica datorata unui dezechilibru al sistemului imunitar.
Nu va ascundeti sentimenele directe despre psoriazis si discutati direct cu prietenii si familia despre aceasta boala si despre cum va face sa va simtiti.
Incercati sa luati legatura cu mai multe persoane care sufera de psoriazis pentru a discuta si pentru a va obisnui cu faptul ca nu suntti singura persoana care sufera de aceasta boala.
Gasiti-va un doctor bun in care sa puteti avea incredere.
Daca dupa ce urmati unele dintre aceste ponturi observati ca nu va descurcati de unul singur in managerierea psoriazisului, incercati sa apelati la ajutorul unui psihoterapeut.
Starea mentala a persoanelor bolnave de psoriazis a ramas putin studiata pana in zilele noastre. Totusi in acest timp intelegerea relatiilor psihosomatice create intre persoanele care sufera de psoriazis poate contribui foarte mult la stabilirea unui tratament eficient pentru psoriazis. Studiile arata ca in cazul unei persoane care sufera de psoriazis, raportata la o persoana sanatoasa, se pot observa mult mai multe stari negative ca anxietatea , depresia, dezechilibre de personalitate si neadaptare sociala.
Cu atat mai mult, anumite teste, ca si testul Luscher cu culori, pot scoate la suprafata anumite trasaturi tipice de personalitate ale celor afectati de psoriazis, trasaturi care ii face pe acestia predispusi la aceasta boala.